Aramid Ropes

Aramid Ropes

Aramid Ropes ısıya dayanıklı ve aynı zaman da güçlü olan sentetik bir üründür. Uzay araştırmaları için aynı zaman askeri amaçlar için kurşun geçirmez giysi olarak tercih edilir. Bisiklet tekerlerinde de asbest olarak tercih edilen bir ürün türü olur. Ürünün sağladığı faydalar nedeni ile birçok alan içerisinde kullanılabilme durumu da vardır.

Kullanım Alanları Nerelerdir?

Aramid Ropes kullanım alanı yoğun olan bir üründür. Yüksek ısıya karşı dayanıklı kıyafetlerde ve aynı zaman da başlıklar da tercih edilen bir üründür. Kurşungeçirmez olarak yelek yapımında da tercih edilir. Kompozit malzemelerin yapımlarında da bu ürünler tercih edilir. Fren sistemlerinde ve aynı zaman da balatalardaki asbest yerine de kullanılan ürünler arasında yer alır. Sülfür ile birleşmesi halinde tekerlek yapımında da tercih edilir. Hem halat hem de kablo yapımında tercih edilen bir üründür. Fiber optik kabloların yapımlarında da yoğun bir şekilde tercih edilen ürünler arasında yer alır. Bateri yüzeylerinde tercih edilir ve kullanılır. Aynı zaman da hoparlör diyaframlarında da sıklıkla tercih edilen ürünler arasında yer alır.

Özellikleri Nelerdir?

Aramid Ropes farklı özelliklere sahip olan ürünler arasında yer alır. Olağanüstü bir şekilde hem güç hem de ağırlığı bulunan aynı zaman da yüksek mukavemetli olan bir ürün olur. Organik olan çözücülere karşı da dayanıklı olan bir üründür. Klor, asit ve bazlara karşı duyarlılığı bulunan bir ürün türüdür. Aşınmalara ve aynı zaman da kesimler içinde iyi bir direnci bulunur. Çekme cam elyaf daha az bir duruma sahiptir. Bozulmaya karşı da dayanıklı olan bir üründür. Düşük alev durumuna karşı da oldukça dayanıklı olan bir ürün türüdür. Yüksek sıcaklıklarda bulunan kumaşların da bütünlüğü en iyi şekilde korunmaya devam eder. Normal şartlar iletken bir yapısı bulunmayan bir ürün türüdür. Hem su hem de tuzlu suyun emilebilme özelliği bulunur. Radyasyon bozulmalara karşı da dayanıklı olan ürünler arasında yer alır. Bu nedenle de tercih edilen ve aynı zaman da sevilen ürünler arasında yer alır. Ürün neredeyse her konuda fayda sağlayan bir ürün özelliği taşır.